Seminar za kozmetičare

Savremeni koncepti za profesionalce

UNAPREDITE VEŠTINE I PODIGNITE SVOJE POSLOVANJE I ZNANJE NA VIŠI NIVO

ISKUSNI SPECIJALISTI I PREDAVAČI IZ SVOJIH OBLASTI

GALA VEČE SA NAGRADAMA I MNOGO IZNENAĐENJA

ZA LEPŠI SVET

AGENDA DVODNEVOG SEMINARA

PRVI DAN - 16.04.2022.

Obeležiće predavanja specijalista sa dugogodišnjim iskustvom u svojim oblastima.

 • 11:30 –  12:00 Registracija učesnika
 • 12:00 – 12:20 Predavanje „ Pigmentologija u službi lepote, male tajne velikih majstora“  – Maja Panić
 • 12:20 – 12:40 Predavanje „Endogeni i egzogeni faktori starenja kože i mehanizmi koji ih usporavaju“ – Elena Mijatović
 • 12:40 – 13:00 Predavanje „ Aktivne supstance u anti-age kozmetičkim proizvodima“ – Mila Filipović
 • 13:00 – 13:20 Predavanje „Glow Solution by Ionto Comed“-  Ana Vučićević 
 • 13:20 – 13:40 Predavanje „Mikrostruje u kozmetici“ – Dragana Uščumlić
 • 13:40 – 14:00 Pauza za kafu
 • 14:00 – 14:20 Predavanje „Tretmani kao terapija za seboroični dermatitis i rozaceu“ – Nataša Blažević Kamenov
 • 14:20 – 14:40 Predavanje „Revolucionarna metoda u rešavanju estetskih nedostataka GREEN PEEL“ – Marija Žikić
 • 14:40 – 15:00 Predavanje  „Microneedling vs Nano Needling“  – Elena Mijatović / Ana Vučićević
 • 15:00 – 16:15  Pauza za ručak
 • 16:15  – 16:35 Predavanje „Benefiti i sve indikacije maderoterapije“ –  Ivan Mitrović / Marija Mitrović
 • 16:35 – 16:55 Predavanje „Podološka obrada i ortonixia kao tretman prvog izbora u lečenju uraslih noktiju“ – Dr VAIS
 • 16:55 – 17:15  Predavanje „Limf &Lift“ –  Tamara Mihović

GALA VEČE

Nakon celodnevnih predavanja uslediće gala veče kada će učesnici moći da se opuste i uživaju u prijatnom ambijentu, dodeli nagrada i specijalnim iznenađenjima za svakog ponaosob.

DRUGI DAN - 17.04.2022.

Obeležiće radionice na kojima će učesnici moći da primene u praksi znanja stečena prvog dana seminara.

 • 10:30 – 11:00  Radionica Mikrostruje 
 • 11:00  – 11:30  Radionica Glow solution by Ionto comed 
 • 11:30  – 12:00 Radionica Limf & Lift  
 • 12:00 – 12:30 Radionica Maderoterapija  
 • 12:30 – 13:00 Radionica Green peel 
 • 13:00 – 13:30 Radionica  Biorevitalizacija    
 • 13:30 – 14:00 Dodela sertifikata za učesnike

CENA: 150€

ZA PRIJAVE DO 25.03.2022.

CENA: 200€

ZA PRIJAVE DO 08.04.2022.

Cene uključuju:

• predavanja i radionice

• noćenje u hotelu


• doručak i ručak


• wellness & spa


• gala veče

PREDAVAČI:

Predavanje na temu:

Aktivne supstance u anti-age kozmetičkim proizvodima-očekivani i dokazani efekti

Mila Filipovic

Mila Filipović - Dr sci. med

Profesor na fakultetu u Beogradu sa 12 godina iskustva, usko specijalizovana za kozmetologiju. Neke od važnijih Milinih radova su: 

– Formulacija tropskih kiselih proizvoda i kiselost kože – doprinos glikolne kiseline.
– Međunarodni časopis kozmetičkih nauka.
– Ka zadovoljavajućim performansama O/W kozmetičke emulzije: skrining faktora reformulacije na teksturne i reološke osobine korišćenjem opšteg eksperimentalnog dizajna. Međunarodni časopis kozmetičkih nauka 
– Matične ćelije alpske ruže kao sastojci kozmetičkih kremova-očekivani i utvrđeni efekti kremova na koži. – Arhiv za farmaciju 
– Kozmetički proizvodi i neinvazivne estetske procedure-bezbednost primene i preporuke za izbor tokom trudnoće i laktacije. – Arhiv za farmaciju

Predavanje na temu:

Benefiti i sve indikacije maderoterapije

Marija Mitrović - kozmetičar

Kozmetičar & Ekonomista, osnivač Madero centra i EMA. Pored predanog rada na razvoju i usavršavanju svih tehnika Maderoterapije, poseban doprinos dala je formiranju Madero Beauty i Madero Feet koncepta. Od samog početka radi kao Maderoterapeut u Lotos beauty centru i kao Instruktor u Madero akademiji. Predana je razvoju i lansiranju novih proizvoda Maderoterapije.

Marija-Mitrovic

Predavanje na temu:

Benefiti i sve indikacije maderoterapije

Ivan-Mitrovic

Ivan Mitrović - viši fizioterapeut

Viši fizioterapeut, osnivač Madero centra i EMA. Pionir je u pokretanju i razvoju svih koncepta Maderoterapije u Srbiji i na Balkanu. Svoj najveći doprinos dao je u formiranju jedinstvenog i patentiranog Madero Wellness koncepta. Glavni je instruktor i predstavnik Maderoterapije na kongresima, seminarima i sajmovima sirom Evrope.

Predavanje na temu:

LIMF & LIFT

Tamara Mihović - maser terapeut

Kozmetičar i maser terapeut, od samih početaka zainteresovana u oblasti anti age procedura. Nakon brojnih edukacija, posvećena holističkom pristupu nege lica, koja uključuje više tehnika rada na limfotoku, krvotoku, mioekstenziji i relaksaciji lica, vrata, dekoltea i mišića lobanje. Ponosno Vam pretstavljamo prvaka na Balkanskom takmicenju masaže i njen protokol anti aging masaže.

Tamara-Mihovic

Predavanje na temu:

,, Jedna kozmetička prica"

Snezana-Saponja

Snežana Šaponja - kozmetičar

Life etc. je profesionalni kozmetički salon osnovan pre 25 godina. Moje iskustvo je mnogo duže, kozmetikom se bavim više od 30 godina. Od trenutka kada sam uplivala u kozmetičke vode znala sam da sam otkrila svoj poziv, otkrila sam profesiju kojom želim da se bavim do kraja života. Želela sam, na prvom mestu, da pomognem ljudima da reše svoje, često teške, probleme sa kožom, da zajedno s njima postignem željene rezultate – čistu, zdravu, blistavu kožu i savršen ten. Osim bogatog i dugotrajnog iskustva, profesionalnog pristupa, najkvalitetnijih kozmetičkih proizvoda, besprekorne higijene, brojnih sertifikata i vrhunskih rezultata, odnos sa klijentima je ono što zapravo najviše odlikuje moj rad. Najbitnije mi je da ostvarim odnos pun poverenja i poštovanja kako bi se moji klijenti osećali sigurno i zaštićeno u mojim rukama. U prilog tome najbolje govori činjenica da je većina mojih klijenata sa mnom od samog početka – već 30 godina!

U kozmetici i međuljudskim odnosima vodim se istim principima, profesionalna i personalna filozofija koju sledim zasnonovana je na ova tri koncepta: poštovanje, podrška i zaštita.

Predavanje na temu:

Tretmani kao terapija za seboroični dermatitis i rozaceu

Nataša Blažević Kamenov - spec. dermatovenorologije

Rodjena u Skoplju 30.07.1966. Osnovnu i srednju školu zavrsila u Bujanovcu. Diplomirala na Medicinskom fakultetu u Nišu 1992, a specijalizaciju iz oblasti dermatovenerologije završila 2001. Od tada intenzivno radi na usavrsavanju u svojoj oblast, te stiče sertifikate i osposobljava se za rad u lecenju hroničnih rana, elektrohirurgije, laseroterapije, digitalne dermoskopije, mezoterapije, povrsnih, srednje dubokih i dubokih hemijski pilinga. U njenom radu se ističe holistički pristup u lečenju aknozne i problematične kože, kao i primena personalizovane kozmetike. Pored pokretanja svoje privatne prakse, radila je dugi niz godina u Privatnoj bolnici Kamenov Meljine u Herceg Novom kao i u Institutu “ Simo Milošević“ u Igalu.

Natasa-Blazevic

Predavanje na temu:

Pigmentologija u službi lepote, male tajne velikih majstora

Maja-Panic

Maja Panić - kozmetičar estetičar, Internacionalni permanent makeup trener

Istraživanje besprekornih anatomija lica i kože, svih tih najfinijih linija i oblika koje jedan izraz čine posebnim, drugačijim, jednostavno prelepim, njena je dugogodišnja pasija. U svetu kozmetologije je od 2004. godine.

Medicinsko obrazovanje stiče na Visokoj zdravstvenoj školi u Beogradu, odsek – Strukovni kozmetičar estetičar. Specijalistička znanja iz oblasti Permanent Makeup-a je dugi niz godina usavršavala kroz aktivno učešće na svetskim kongresima u organizaciji eminentnih stručnjaka.

Nakon bogatog iskustva u praksi i priznanja njene ekspertize među kolegama, ima čast da podrži i podstakne i druge mlađe kolege da se razvijaju u svetu trajne šminke kao jedan od sudija na prvom svetskom permanent makeup takmičenju WULOP 2020-2022. godine, i kao Internacionalni Master trener Adi Schnedel Akademije (USA – Izrael).

Dobro došli u njen svet prirodne lepote i zadovoljnih osmeha

Predavanje na temu:

Revolucionarna metoda u rešavanju estetskih nedostataka GREEN PEEL

Marija Žikić - estetičar kozmetičar

 

Radeći u službi dermatologije Doma zdravlja i kao profesor estetske nege i dermatologije u medicinskoj školi položila sam državni ispit u zdravstvu i prosveti. Osposobljavam odrasle za rad u struci iz oblasti nege lica, masaža lica i tela, ishrane i trajne šminke. Od 2010. godine licencirani edukator i supervizor prestižne kozmetičke kuće Dr. med. SCHRAMMEK iz Nemačke. Studio Mystic osnovala sam 2021. godine i od tada sam lider u oblasti kozmetologije.

Specijalizacije:
– Kozmetiterapija lica
– Green peel metoda
– Hemijski pilinzi
– Mezo terapija
– Trajna šminka
– Tehnike masaže lica i tela
– Principi zdrave hrane
– Dekorativne procedure
Marija-Zikic-1

Predavanje na temu:

Endogeni i egzogeni faktori starenja kože i mehanizmi koji ih usporavaju

Elena-vlasnik-Factor-estetic

Elena Mijatović - kozmetičar

Prvi kozmetički salon otvorila pre više od 20 godina, trenutno završava studije na Visokoj zdravstvenoj školi u Zemunu, smer Strukovni kozmetičar estetičar. Sertifikovani trener za renomirane svetske brendove Dermclar i MCCM medical cosmetics. Osnivač  kompanije FACTOR ESTETIC koja je generalni zastupnik ovih brendova za Srbiju. Dugi niz godina osnovno interesovanje u kozmetologiji je usmerila na rešavanje problematičnih koža i to akni, rosacee, hipermigmetacije, kao i na upotrebu aktivnih supstanci i hemijskih pilinga u antiage tretmanima… Ljubav prema poslu je osnovna motivacija koja je vodi i pokretačka snaga za stalno usavršavanje i napredovanje u oblasti kozmetologije.
 
Dugogodišnje iskustvo u kozmetici bezrezervno prenosi drugima nizom prezentacija i obuka prateći sve novine na ovom polju koje se neprestano dešavaju.

Predavanje na temu:

Podološka obrada i ortonixia kao tretman prvog izbora u lečenju uraslih nokti

Dr Vesna A. Ignjatović-Stojiljković

Dr Vesna A. Ignjatović-Stojiljković generalni menadžer i vlasnik 4 estetik centra: Beograd (Dedinje i Vračar), Niš i Skoplje, vođa ekspertskog tima Dr VAIS i osnivač prvog i jedinog TRIHOLOŠKOG i PODOLOŠKOG CENTRA na Balkanu, svetski priznatog po uspešnosti u lečenju svih problema kože glave i kose, kao i problema sa kožom stopala i noktiju. Originalno kreirani tretmani lica po meri klijenta, kao i inovativna rešenja za trihološke i podološke probleme, svrstavaju Dr VAIS ne samo u „ledolomce“ naših medicinskih tokova, već i kao dokazane „vizionare“ savremene estetske medicine.

Predavanje na temu:

GlowSolution by Ionto Comed

Ana Vučićević - specijalista aparaturne nege i ionto comed trener

Internacionalni trener I edukator kompanije  IONTO COMED. Edukator kompanije SYBARITIC –Wellness Usa – wellness I SPA kapsule. Edukator kompanije WELLSYSTEM –original Hydrojet. Edukator kompanije Maystar Skincare I Starpil. Stručni konsultant za opremanje wellness, spa i kozmetičkih salona. Sertifikovani EuropeSpa ekspert i konsultant. Menadžer prodaje u kompaniji VOX TRADE d.o.o. iz Beograda, kompanija sa tradicijom od 30 godina u BEAUTY & WELLNESS industriji.

Tokom 22 godine rada, zajedno sa firmom je napredovala, konstatno se usavršavala preko strucnih seminara I akreditovanih škola kako u inostranstvu, tako I u Srbiji, da bi što kvalitetnije predstavila vrhunske kompanije koje su u eksluzivnoj ponudi firme u kojoj je zaposlena. 

Predavanje na temu:

Primena i efikasnost mikrostruje u kozmetici

Dragana Uščumlić - Brand Manager

Viši estetičar-kozmetičar. Sertifikovani edukator iz oblasti hemijskih pilinga, fitopilinga i medicinskih tretmana. Prateći najnovije trendove i tehnologije u kozmetologiji i konstantnim stručnim usavršavanjem, Dragana je stekla zvanje sertifikovanog Juliette Armand edukator i 7E MyoLift trenera u oblasti primene mikrostruje u kozmetici. Sa 17 godina iskustva u oblasti kozmetologije, prateći i usavršavajući se sa najnovijim dostignućima u nezi lepote, Dragana je prepoznata kao vredan konsultant i saradnik, koja svojim edukacijama i treninzima na najkvalitetniji način prenosi svoje znanje i iskustvo.

Galerija sa seminara