Hemijski Piling

ŠTA JE HEMIJSKI PILING?

Hemijski piling je procedura kontrolisane regeneracije kože hemijskim agensima. Tretman se sastoji u nanošenju određenih hemijskih supstanci na kožu, radi kontrolisanog skidanja slojeva kože u cilju njene regeneracije.

INDIKACIJE:

Zbog izloženosti sunčevim zracima koža postaje dehidrirana zbog povećanog gubitka vode, gruba usled gomilanja izumrlih ćelija, sa naglašenim borama zbog pojačanog kidanja vlakana kolagena, neujednačene boje jer dolazi do neravnomernog i ubrzanog stvaranja pigmenta melanina i problematična sa aknama, usled zapušenja izvodnih kanala lojnih žlezda.

KOME JE NAMENJEN?

S obzirom da je firma FACTOR ESTETIC MM generalni zastupnik i distributer hemijskih pilinga medicinske kozmetike MCCM, u našem estetskom centru nudimo veliki izbor monopreparata i koktela hemijskih pilinga koji su namenjeni svim tipovima kože u zavisnosti od njenog stanja i starosti.

OPIS I BROJ TRETMANA U SERIJI:

Hemijski pilinzi klasifikovani u odnosu na dubinu i mogu biti površinski, srednje duboki i duboki.

U zavisnosti od željenog efekta i stanja kože, tretmani se izvode minimalno jednom nedeljno kada se koriste blaži rastvori koji deluju povrsinski,do maksimalnog razmaka od mesec dana po tretmanu za najjače koncentracije dubokih pilinga. Izbor hemijskog pilinga, monopreparat ili koktel kiselina, njegovu jačinu i dinamiku tretmana odrediće profesionalan i stručan kadar našeg estetskog centra. Po dosadašnjem iskustvu, prosečan broj ovih tretmana u seriji se kreće od 3-6.

U našoj ponudi su i pilinzi koji nisu fotosenzibilni tako da se mogu primenjivati tokom cele godine, dok su za one sa dubokim delovanjem i visokim procentom preporuke za primenu jesen i zima. Adekvatnom SPF zaštitnom kremom nema neželjenih efekata.