Dermaroler

Dermaroler - Mezokoteli

Način rada i funkcionisanja dermarolera zasniva se na mikrotraumama koje podstiču regeneraciju tkiva. Dermaroler ima široku primenu u kozmetologiji, dermatologiji i estetskoj medicini. Ovaj sjajni aparat dermaroler se koristi kako bi  poboljšao teksturu kože i za povećanje apsorpcije preparata za negu.

Veliki broj mikrouboda  pokreće mehanizme regeneracije i stimuliše nervne receptore. Roler za lice ima veoma tanke iglice, koje ne stvaraju nikakve ozbiljne traume tkiva, a mikrooštećenja podstiču nediferencirane ćelije na rast.

Način rada ovog aparata obezbeđuje sintezu novog kolagena koji je veoma kompaktan. Ovaj proces dermarolera se označava kao neokolageneza. U isto vreme, stimuliše se rast novih krvnih sudova tj. kapilara. Ovaj proces, zapravo na ovaj način koža postaje bolje snabdevena krvlju, a samim tim snabdevena bolje kiseonikom i hranljivim stvarima.

Kako funkcioniše dermaroller?

Derma valjak sadrži stotine sitnih iglica. Kada se koriste, ove igle stvaraju mikro-ubode na koži, što za posledicu dovodi  do proizvodnje kolagena i elastina – ostavljajući vaš ten veoma lepim, a  vašu kožu čvrstom i sjajnom.

To ga čini idealnim postupkom za punjenje finih linija i bora, kod zadebljanja i skupljanja kože ispod očiju a time smanjuje izgled tamnih krugova i kesica ispod očiju.

Roler za lice je takođe veoma delotvoran tretman za ožiljke koji su nastali od bubljica i akni, jer prodire u kožu tako duboko. Osim toga, kada se koristi zajedno sa serumom, to povećava apsorpciju sastojaka do 90%.