Dermapen – Tretman Zatezanja Kože Lica, Vrata I Dekoltea

Dermapen - Mezoterapija lica, vrata, dekoltea

Dermapen je revolucionaran uređaj sa mikroiglicama koji ima za cilj da revitalizuje, učvrsti, podmladi i zategne kožu. Ova metoda se bazira na stimulaciji proizvodnje kolagena i elastina. Dermapen – mezokoteli

Sitnim mikroerozijama podstiče se urođena sposobnost kože da se regeneriše. U sklopu dermapen tretmana koriste se kokteli i serumi koji zahvaljujući ovoj metodi prodiru unutar kože i svojim dejstvom revitalizuju i hidriraju kako kožu tako i potkožno tkivo. Kokteli koji se koriste mogu, pored standardnih, u sebi imati i sastojke koji posebno deluju na saniranje bora, ožiljaka i hiperpigmentacija, a mogu imati i lifting efekat.

Dermapen tretmanom, poznatim i kao kolagen indukciona terapija, izazivamo mehanička mikro oštećenja kože i tako stimulišemo regeneraciju i zatezanje kože lica, vrata i dekoltea. Istovremeno se formiraju pore koje omogućavaju prodor mezoterapeutskih preparata (vitamina, minerala, antioksidanasa, aminokiselina, hijaluronske kiseline, faktora rasta…), u odgovarajuće slojeve kože.

Poželjno je na tretman doći bez šminke, čistog lica. Ukoliko dođete našminkani, pre samog tretmana, šminka se skida i lice se čisti tonikom.

Dermapen koristi fine i tanke iglice, tako da se tokom tretmana oseća blago peckanje. Kod klijenata koji su osetljiviji na bol, može se koristiti anestetik u obliku kreme.

Prvi efekti tretmana Dermapen aparatom se vide već nakon nekoliko dana, a kako vreme prolazi, efekti su sve bolji. Koža postaje jedrija, zategnutija, sa manje bora, boljim tonusom, sa manje vidljivim ožiljcima i flekama.

U zavisnosti od tipa kože, intenziteta promena, vrste problema koji se rešava i regije koja se tretira, da bi se postigli maksimalni rezultati, potrebno je uraditi 3 do 5 tretmana u seriji, sa razmakom od 2 do 4 nedelje.
Kada se nakon serije tretmana postignu željeni efekti, preporučuje se tretman održavanja na svakih 3-6 meseci.

Uveče ne treba skidati preparate koji su naneti nakon tretmana. Ne koristiti agresivne gelove za umivanje, kreme, serume. Sutradan nastavite sa svojom svakodnevnom negom. Šminka se može naneti 24-48h nakon tretmana. Izbegavati direktno izlaganje suncu, solarijum i vežbanje nekoliko dana nakon tretmana. Kod većine pacijenata se nakon tretmana javlja lak do umeren otok, zatezanje kože, crvenilo, osetljivost na dodir. Ovo je normalna reakcije kože, u roku od 1 do 2 sata stanje se ublažava, a nakon 24-48 časova se u potpunosti normalizuje.