Mikrodermoabrazija

Mikrodermoabrazija je kontrolisan mehanički piling koji uklanja nečistoće i površinski izumrli sloj kože uz pomoć sonde sa dijamantskom glavom i vakumom, što doprinosi boljem čišćenju lica ali i poboljšanju cirkulacije i limfne drenaže. Time koža postaje glatka, sveža, zdrava i bez nepravilnosti i u mogućnosti da u potpunosti primi aktivne supstance iz tretmana ili svakodnevne nege uz kozmetičke proizvode. Zbog izvanrednih rezultata koje postiže postala je jedan od najpopularnijih estetskih tretmana. Primenljiva je i uspešna kod svih tipova kože.

Indikacije:

– korekcija sitnih bora i površinskih ožiljaka
– smanjuje proširene pore
– poboljšava tonus i teksturu kože
– ublažava hiperpigmentaciju
– poboljšava cirkulaciju
– stimuliše stvaranje novog kolagena
– poboljšava elastičnost kože
– osvežava i podmlađuje kožu

Može se raditi kao zaseban tretman čiji su rezultati vidljivi odmah ili kao uvertira drugih tretmana, naročito mezoporacije (mezoterapija bez igle) jer uklanjanjem površinskih izumrlih ćelija oslobađamo pore i omogućujemo nesmetan unos aktivnih supstanci.

Nečista koža i zapušene pore su najveća prepreka unosu kvalitetnih i koži potrebnih supstanci iz kozmetičkih preparata. Tretira se koža lica, vrata, dekoltea, kao i strije na bilo kom delu tela. Dubina delovanja se može podesiti u zavisnosti od regije koja se tretira. Za optimalne rezultate  preporučuje se serija od 4-6 tretmana na svakih 7 dana.

Tretman se ne preporučuje isključivo kod osoba sa jako osetljivom kožom.

MDA povećava osetljivost kože na sunčeve zrake i zbog toga se preporučuje upotreba zaštitnog faktora.

Blago crvenilo nakon tretmana je prolaznog karaktera i klijent se odmah može vratiti svakodnevnim obavezama.