Biološki Tretman​ Lica

Biološki tretman

tretman-lica mezokokteli

Biološki tretman lica je intenzivna nega kože i podrazumeva korišćenje preparata koji nose različite bioaktivne supstance. Različiti bio-tretmani deluju na brže obnavljanje kože tj. regeneraciju, navraćanje ili održavanje nivoa vlažnosti kože, stimulišu stvaranje kolagena i elastina i održavanje jedrine i čvrstine kože i mišićnog tonusa, daju koži dobru boju ili uklanjaju pigmentacije različitog porekla – deluju preventivno ili aktivno na starenje kože.

Protokoli i preparati ovih tretmana su različiti a zajedničko im je:

– piling (mehanički, hemijski, enzimski)
– masaža lica, vrata i dekoltea
– serum ili koktel aktivnih komponenti
– bioaktivna maska
– krema

Masaža stvara dobru podlogu za bolji učinak seruma i bioaktivne maske. Serumi se utrljavaju ili unose različitim aparatima, a neki se nanose na kožu ispod bioaktivne maske. Bioaktivne maske  mogu biti celulozne već pripremljene, natopljene serumom u hermetičkom pakovanju ili su dvokomponentne i pripremaju se neposredno pre nanošenja ili se aktiviraju direktno na licu.

Biološki tretman lica se preporučuje kao opšta jednomesečna nega ili u seriji od 4 do 8 tretmana (jednom nedeljno) kao intenzivna nega 1-2 puta godišnje. Može se raditi u kombinaciji sa klasičnim tretmanom.